vineri, 29 februarie 2008

VREAU LA MARE!!!!!

stiu ca-i devreme dar nu mai pot, mi-e asa un dor de mare acolo totu-i bine nu sint griji timpul trece egal nu exista stres rate nervi, vreau sa stau ca o sopirla la soare nemiscat sa citesc sa ma hidratez cu bere sa n-am alta grija decit meniul de la prinz sa nu mai vad fete incruntate vreau vreau...

cred ca am astenia de iarna-primavara ca deodata mi-a pierit tot entuziasmul si nu mai am chef de nimic. :(

joi, 28 februarie 2008

Atonement (2007) muvii riviu / 1C

Explicatii pentru titlul articolului:
1. intodeauna titlul va fi in acelasi timp si un link catre IMDB de unde poti afla mai multe detalii despre film.

2. muvii riviu = cronica de film (care este de la un cinefil lu care-i place filmele si nu se pricepe ca un specialist dar totusi vrea sa-si dea cu parerea, adica je).

3. nota care se masoara in factorul de plictis = la 5 la 0 CĂSCĂTURI!
5 = dupa filmul asta vei fi o leguma lobotomizata. foarte periculos. te implor sa nu te uiti la el si sa distrugi copia pe care o detii. steven segal
4 = am reusit totusi sa-l urmaresc 5 minute inainte sa adorm. bun soporific si mai sanatos decit somniferele. sub orice critica
3 = mi-am ingaduit sa dorm intre primul si ultimul sfert de ora fara sa pierd nimic important din actiune. prost
2 = nu am cascat mult insa am atipit o data. mediocru
1 = am cascat o data. poate eram obosit poate e filmul de vina. bun
0 = ma doare tot corpul de atita incordare si n-o sa pot dormi la noapte tot rememorind secvente din film. excelent

o sa mai fie si alte cronici dar n-o sa te mai plictisesc cu explicatiile de mai sus. :)

exista o carte a lui Ian McEwan, "Ispasire" pe numele ei si de fapt asta ar fi traducerea corecta a filmului desi merge si remuscare. daca ai citit cartea atunci exista o sansa mare sa nu-ti placa filmul. cam asa sta treaba cu toate adaptarile, asta-i viata.
desi citisem o cronica cam negativa in Dilema am riscat si am fost sa-l vad la cinema.
n-am regretat. totul e sa ignori dialogurile proaste si implauzibile intre cei doi indragostiti, senzatia de superficialitate si graba a scenariului si apoi te vei putea delecta cu o experienta vizuala superba, la inceput idilica si apoi deprimanta -filmul fiind practic impartit in doua segmente- dar in ambele cazuri marcanta. iar sfirsitul chiar rascumpara orice alte greseli si minusuri ar avea filmul.
cam scurt fata de poliloghia de la inceput dar nu vreau sa bat cimpii, ii las pe specialisti sa faca asta. ;)

mugurica zice (si aici o sa o citez pt. ca inca n-am convins-o sa scrie): pina la urma a fost bun!

miercuri, 27 februarie 2008

Picard figurantu'

tocmai ce-am vazut un episod din star trek alea cu jean-luc si m-a izbit ceva.

de multe ori cind capitanu' are putin timp liber si sta la el in cabina, citeste! da nu asta-i problema ci faptul ca citeste numai carti adevarate d-alea de juma' de kil bucata. nu tu o revista glossy, o carticica de buzunar, un comics, un pliant ceva, nu. plus ca al dreq 'telecual elitist ce e, nu l-am vazut odata sa se uite si el la o comedie si sa manince popcorn ca noi astia muritorii de rind! pai e normal?

Peter Callesen

Am primit acum cîteva zile un mail cu nişte lucrări (sărumîna Corneluşa), fiecare realizată dintr-o singură foaie de hîrtie A4 care ar fi participat la un concurs iniţiat de un muzeu de artă contemporană din America.
Sînt superbe dar aparţin de fapt unui singur artist.
Iată cîteva exemple:





Dacă-ţi plac, intră chiar pe site-ul creatorului ca să le vezi pe toate.

luni, 25 februarie 2008

În vizită prin Floreasca...

am mers pe Rahmaniniov colţ cu Ceaikoivski imediat după Moizart...

doream să pescuiesc la copcă dar am renunţat.

Mall-ul Mîntuirii Neamului

frateee tocmai mi-a venit o idee geniala, in loc sa se construiasca catedrala mintuirii neamului ce-ar fi sa faca un mall dar nu orice mall, unul pentru credinciosi si in loc de magazine sa fie biserici, protestanta, ortodoxa si catolica, toate, sa fie afluenta de enoriasi de toate felurile, musulmani, mozaicani si budisti, hinduisti si scientologi, o sa fie spatiu destul pentru toata lumea iar in loc de fast food sa se vinda vin sfintit, prescura, anafura si piscoturi, la subsol sa fie o librarie de specialitate iar magazinul cu suveniruri sfintite o sa faca vinzari record sint sigur, si cind are enoriasu' nevoie de putina relaxare poate merge sus la cinema sa urmareasca un film evlavios, io zic ca ar rupe gura tirgului mallu asta, amin, domnul sa va binecuvinteze

sâmbătă, 23 februarie 2008

Reteta lu' Dna Sanda

Supersalata de pui
Atentie! Se maninca ca porcu' si provoaca dependenta!

Ingrediente (4 portii):
300 grame paste (preferabil macaroane sau pipe rigati)
1 ceapa rosie
400 grame piept pui fiert
100 grame cascaval sau/si mozzarela
3 oua fierte
4 linguri maioneza
1 lingurita mustar
1 salata verde
2 castraveti
sare
piper

Mod de preparare:
pieptul de pui, cascavalul si ouale fierte se taie cuburi si se pun intr-un castron mare.
ceapa se taie felii fine si se da cu sare.
maioneza cu mustarul se freaca si se adauga sare si piper dupa gust.
pastele se fierb si se racesc (ca sa nu strice maioneza).
acum se pot amesteca toate in castron si lasa jumatate de ora la rece.
se spala salata si se rupe in bucati mari.
se feliaza castravetii.

Mod de ingurgitare:
se ia un bol si se tapeteaza cu salata.
se adauga compozitia din castron si castravetele taiat felii.
se serveste.
se maninca continutul bolului.
daca e nevoie, repetati.

varianta: se mai adauga in bol si rosii taiate cubulete, mie unul nu-mi place cu rosii.

pofta buna!

aceasta reteta este "open source", se poate imbunatati si se pot adauga noi ingrediente dupa gust, chef sau ce aveti prin frigider.

joi, 21 februarie 2008

Poiana Brasov

n-am mai fost de cind eram copil in poiana si dupa weekendul asta sint entuziasmat si vreau sa fac putina reclama gratuita.
n-o sa vorbesc despre preturi si locuri de parcare ci despre frumusetea locului, recomandari personale si haleala. :D
totul argumentat cu poze. unele facute de mine, altele de Ciprian (caruia nu i-am cerut voie sa le public, sa zica merci ca-i fac reclama sa vada lumea ce mare fotograf de arta e, pe blogul meu cel dichisit si cu catralioane de unici :P)

deci in poiana brasov avem:
- un patinoar in aer liber bine intretinut unde in pauza de jumatate de ora dintre serii chiar se plimba un Zamboni astfel ca fiecare serie, la orice ora ar intra beneficiaza de un patinoar oglinda.

- o pirtie mica pentru pentru incepatori cu tot cu teleschi
- o pirtie mare extraordinara numai buna pentru medii si avansati, lunga, plina de meandre, cu multiple variante care se intretaie, coboara aproape drept sau ocolit, mai abrupte sau mai domoale, o iau prin padure, pe linga cabana Postavaru unde se poate bea un delicios pahar cu vin fiert (sau chiar mai multe ;)) si minca prajitura casei.


de urcat se poate cu telecabina, teleschiul sau cu telegondola iar de coborit pentru cine nu schiaza se poate incerca pe jos e foarte spectaculos, dureaza destul de mult dar nu e solicitant si oricum poti sa iti reincarci bateriile la jumatatea drumului la Postavaru.
si fiind uichend ma asteptam sa ma calc pe picioare cu restul lumii dar n-a fost asa, parca e mai dispersata lumea, poti sa respiri nu ca in predeal.

- kurtos colacs ca-n ardeal.
- Coliba Haiducilor restaurant traditional. mincare buna, grea, romaneasca, fara ifose.

recomand salonul pt nefumatori pt ca e mai luminos, mai liber si de aici si servirea mai rapida. la fumatori parca erai intr-o grota si era si plin ochi. o chestie tipic romaneasca, desi preturile erau rezonabile singurul preparat care sarea din tipar si inca grosolan era ciorba de burta care costa 15 lei! pai daca tot romanu' vine la munte pentru o ciorbita d-asta cum sa nu-l jecmanim noi, "haiducii"?

despre brasov se stie: centrul vechi, biserica neagra si cam atit. e dragut dar putin. sint si citeva locuri pe drumul spre poiana unde poti opri si admira panorama spectaculoasa.


astea ar fi impresiile adunate intr-un weekend. mi-a placut mult si abia astept sa revin, insa numai iarna pe zapada, altfel exista destinatii mult mai interesante.

Borsete ori Poşete?

Mă lămureşte şi pe mine cineva ce draq e cu moda asta la bărbaţi cu borsetele care de fapt sînt făcute ca să-ţi ţină ghetele de fotbal?
E penibil să vezi ditamai haidamacu' pe stradă cu o borsetuţă d-aia în mînă. Parcă ar fi poşetă sau în cel mai bun caz o trusă de voiaj.

Şi tot legat de asta într-un fel, cum se face că vezi aşa mulţi burtoşi pe stradă îmbrăcaţi în treninguri şi adidaşi (obligatoriu "de firmă") de parcă tocmai s-ar pregăti de cantonament sau s-ar întoarce de la sala de forţă cînd de fapt e evident că singura probă sportivă unde au concurat în ultimul timp a fost maratonul de grătar sau poate proba de mici-viteză. Oare încearcă să compenseze sau sînt doar meandrele modei? Hmmm.

miercuri, 20 februarie 2008

A History of Evil

este un scurt metraj de animaţie care prezintă în stil documentar istoria răului din grecia antică şi pînă în prezent. filmuleţul este un proiect studenţesc foarte reuşit şi atinge nişte puncte sensibile reuşind în acelaşi timp să nu se ia prea mult în serios. mişto şi tehnica de animaţie, cică a fost animat cadru cu cadru în flash.

via alexandru popescu care a trimis mass pe mess. :)

Kameloeso?

"Danish language" e un scheci făcut de norvegieni despre dificultăţile de înţelegere a limbii daneze, o limbă care a ajuns de neînţeles chiar şi pentru ei înşişi. dacă ai auzit vreodată în viaţă pe cineva vorbind daneza o să vezi că parcă nici nu e o glumă.


îmi aduce aminte de Monty Python's Flying Circus cu umorul lor englezesc şi/sau absurd. băieţii ăia erau geniali (imho).

există şi o continuare, "More danish language" (mai neinteresantă), aici.

marți, 19 februarie 2008

EatLiver

Te-ai plictisit de aceleaşi poze obosite care circulă pe mail şi pe care le-ai trimis forward prietenilor numai ca să ţi se intoarcă înzecit peste cîteva zile? Păi atunci uite saitu' care-şi mănîncă ficaţii' săptămînal.
EatLiver.com e site-ul meu preferat cu poze amuzante şi au drept motto "Crazy pictures of Insane Internet". Publică în fiecare săptămînă doar 12 imagini "atent selecţionate" pentru plăcerea noastră. Pînă acum au în arhivă aproape 3.000 şi jur că majoritatea merită văzute.

Congratulations! You won! You finished first!

You know he's hard. This guy is tough. Gangsta tough.

Perhaps it's time to turn to Pedigree light dog food.

Astea au fost 3 exemple din ultimele 14 zile. Comentariile aparţin tot EatLiver.

luni, 18 februarie 2008

Anxietăţi de bloger

Mă, sper că nu-s prea pedant/artificial/forţat, dar sînt şi io la început şi vreau să fie totul gigea. Mai încolo o să mă mai relaxez. Ciluiesc.

"I do not recall any feeling of fear, unless a sudden chill was its physical manifestation." Ambrose Bierce

duminică, 17 februarie 2008

SENZAŢIONAL: Se Vînd Corpuri Umane!?!

da click pe poza ca sa vezi maaaare

v-aţi prins repede că e vorba de o revistă dar totuşi sună un pic amuzant/morbid, a tîrg de carne vie, nu?
şi parcă îmi aduce aminte de un film românesc în care era o replică cam aşa: - Numărul 5 trezeşte-te!
ştie cineva ce film şi care era subiectul?

sâmbătă, 16 februarie 2008

Manele

NU AVEM. nu servim si nici nu deservim, niciodata nu vor fi, nu nu nu nu nici gutza nu minunatu nu jeani de nicaieri, deloc nada nix zero barat taiat. imi pare rau dar ai gresit adresa nu e nimic interesant pentru tine aici. la revedere. am zis.

The Machine Girl

sau mai pe înţelesul japonezilor: Kataude mashin gâru, este un film ce va fi lansat anul ăsta şi care promite multe, adică mult sînge şi acţiune bizaro-şocanto-grotesco-nebunească, deci numai bun pentru fanii ciudaţilor ăştia de asiatici. cică deja umblă zvonu' pe net că va fi următorul film de cult "Made in Japan". mai vedem. pînă atunci traileru' (nerecomandat pentru cine nu a mai văzut cel puţin o amputare sau alte grozăvii în viaţa sa).


Search Box

Pfiuu, ce mai chinuială a fost să bag şi un boton de căutare prin blog. cred c-am pierdut 2 ore pe chestia asta. Era necesar totuşi pentru a găsi ceva între atîtea mii şi mii de pagini. :)
Am găsit cea mai elegantă rezolvare aici.

vineri, 15 februarie 2008

BCR şi Băieţii

Ieri la BCR, filiala Liviu Rebreanu. Discutie telefonica intre el (badigard sau paznic sau ce-o fi, 40-50 de ani, de etnie -nu ca as avea ceva cu ei-, burta revarsata copios peste centura) si (presupun) operatoarea firmei care asigura securitatea si interventiile in caz de nevoie.
- Deci, sint de la bcr de la rebreanu si vedeti ca o sa sune alarma peste citeva minute vorbiti cu baietii sa stie ca nu-i nimic lucreaza niste baieti aicea monteaza ceva....
- (...)
- ... deci da sa faceti acolo ceva sa stie baietii...
- (...)
- ...sint agentul de paza X Y de la bcr liviu rebreanu si deci v-am sunat doar ca sa stiti sa nu vina baietii degeaba ca se lucreaza aici. multumesc la revedere.

Deci, securitate maxima, deci, la BCR.

mugurica

s-ar putea, nu se stie -e doar vintul sau un zvon- ca o sa mai scrie din cind in cind si mugurica pe aici. ea este o faptura de vis sau zina buna, inteleapta si indragostita de pisici, poate-i chiar o pisica, este ubicua sau doar in imaginatia mea. dupa cum spuneam, nu se stie.

Cristache: Începutul

versiunea 1.0

Gata. Sînt aici, online, am şi eu lucruri interesante de spus şi arătat!

Deşi noţiunea de blog mi-e cunoscută înca din timpuri imemorabile (adică vreo 2 ani, dacă nu mai puţin) pînă acum vreo 3 luni nu m-a interesat deloc subiectul şi n-am citit niciunul. Însă de acum 3 luni am prins febra şi am mîncat blog pe pîine. Ba chiar pe două dintre ele le-am citit în întregime, încă de la primul articol. Şi anume Fulgerică pentru fun şi Zoso pentru de toate (unele chestii de acolo sînt cam tehnice şi nu prea ştiam ce şi cum da' tot le-am citit). Iar răzbunările lui VisUrat m-au uns pe inimă. Şi ar mai fi încă cîteva pe care am început să le tot vizitez.

Iar acum vreo săptămînă s-a produs un declic şi deodată am simţit că nu mai pot dacă nu-mi fac şi eu blog. M-am trezit transpirat, surescitat, plin de idei pe care le-am şi uitat în parte, simţeam nevoia acută să mă exteriorizez în felul asta, ca blogger. Neapărat. Deodata ştiam că TREBUIE să-mi fac cunoscute gîndurile, întîmplările şi nu numai.

A, şi am 3 motive pentru care m-am decis că merită să creez al enşpemiilea blog şi culmea tupeului, nu va fi unul de nişă ci unul general, o varză, circul lumii, ceea ce îmi place, ce m-a marcat, deranjat, ofticat, ce chestii trăznite am văzut sau auzit şi cît mai mult conţinut original (sper). Adică ca şi restul de 99,038% bloguri româneşti.

numero uno: nu ştiu cine a scris odată că dacă vei lăsa nişte maimuţe o perioadă indefinită de timp să apese pe tastele unei maşini de scris pînă la urmă vor scrie operele lui Shakespeare, chiar dacă involuntar. sper şi eu că din toate aberaţiile ce vor urma va ieşi şi o perlă pînă la urmă.

b) uneori, cam des din păcate, am o idee sau numai un idee de idee sau un reziduu de gînd, oricum ceva ce aş vrea să vocalizez. şi dacă în acel moment nu este nimeni prin preajmă ca să-mi suporte elucubraţiile (wow), pur şi simplu le UIT. Puf! Duse pentru totdeauna. Şi asta e supărător. Şi cred că am găsit metoda perfectă de remediere. Blogul.Pe.Care.Îl.Declar.Oficial.Deschis.

3. tre' să refulez şi eu undeva. pîna acum am citit şi tot citit forumuri, bloguri, site-uri personale, reviste şi pliante metro dar aportul meu la comentarii a fost minim. îmi lipsea motivaţia pe care am găsit-o în momentul de epifanie de acu' o săptămînă. nu aveam o metodă, vocea mea se pierdea între celelalte o mie sau îmi era ingrădită de tot felul de reguli enervante. acum însă pot scrie orice oricînd aproape de oriunde şi va rămîne aici pentru posterioritate, pînă cînd poate îi va fi cuiva folositor sau amuzant sau interesant sau măcar îi va servi drept învăţămînt "aşa nu"!

PS1: de fapt îşi făcuseră niste prieteni un blog pe care l-am vizitat de vreo 3 ori dupa care m-am luat cu altele. Să nu vă supăraţi kianilor că v-am pus link la blogroll şi am recuperat din ce aţi mai scris de atunci. :p

PS2: hai va rog io frumos să-l citiţi pe blogul meu. şi să comentaţi. da? vreau şi eu să fiu celebru ca alţii. pină la urma asta e, ce atîtea poveşti şi motivaţii. vreau să mă adulaţi să-mi sorbiţi cuvintele să mă citaţi... ahem.
Abonare Feed RSS, Vizite Regulate pe Blogul lui Cristache, Comentarii. doar atît. se poate?

PS3: domle, chiar îmi plac PS-urile astea!

rss, feedburner, feed, flux

versiunea 0.1 teta. am mai bibilit pe la setarile de aspect, mi-am cam prins urechile cu feedu' cred ca in curind ii dau drumul ca altfel pot s-o tin asa o vesnicie. ;)
m-au ajutat tutorialele de aici.

joi, 14 februarie 2008

blogu' lu' cristache...

varianta 0.0001 alfa. Vroiam să-i spun ca-n titlu dar am văzut că deja e luat de blogatu': Blogu' lu' Marius :(

PS: ăsta nu-i primul articol. e neoficial. ignoră-l. mă joc si eu...