luni, 31 martie 2008

Top 10 filme de vazut anul acesta

mai jos am postat trailere pentru cele 10 filme pe care le astept cu mare interes in 2008.
sint mai mult blockbustere pentru ca de ele prinzi zvon din timp, filmele indie sau de alta nationalitate nu prea beneficiaza de publicitate. oricum, daca mai stiti voi ceva misto care nu trebuie sa ne scape in 2008, astept comentariile de rigoare.

01. 21. inspirat de o poveste adevarata despre 5 studenti prodigiosi care invata sa numere cartile la Black Jack (21) ca sa cistige o multime de bani in Las Vegas. joaca Kevin Spacey, unul dintre actorii mei preferati.


02. The Happening. in regia lui M. Night Shyamalan. pe mine nu m-a dezamagit pina acum nici unul dintre filmele lui desi The Sixth Sense ramine pina acum cel mai bun (imho).


03. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. ei bine, da! desi Harrison Ford are 65 de ani, sint convins ca Spielberg va reusi si de aceasta data sa ne uimeasca cu un film de aventuri asa cum nu mai el stie sa regizeze.


04. WALL·E. Toy Story, A Bug's Life, Monsters Inc., Finding Nemo, The Incredibles, Ratatouille. au dat Pixar vreodata gres?


05. Quantum of Solace (Bond 22). este Bond, James Bond! inca n-are trailer, am gasit doar un teaser facut cu secvente din timpul filmarilor.


06. Wanted. explozii, impuscaturi, Angelina Jolie. nu toate filmele sint profunde, mai trebuie sa ne si relaxam. :)


07. Untitled X Files Sequel. in sfirsit dupa ce ne-au lasat acum 6 ani cu un sfirsit incert, creatorii serialului X-Files se intorc! Scully si Mulder! Wheeeeeee! :)


08. Be Kind Rewind. regia Michel Gondry, caruia dupa Eternal Sunshine of the Spotless Mind si mai putin cunoscutul Human Nature, sint dispus sa-i incerc orice noua (nazbitie) creatie.

apropo, ESotSM, Human Nature si Being John Malkovich au fost scrise de Charlie Kaufman, care tot in 2008 lanseaza Synecdoche, New York pentru care n-am gasit trailer dar din descriere pare foarte interesant.

09. Hellboy II: The Golden Army. am o slabiciune pentru filmele facute dupa benzi desenate asa ca tot aici as mai adauga si: 09b The Dark Knight, 09c Iron Man, 09d The Incredible Hulk.


10. Cassandra's Dream. cel mai recent film scris si regizat de Woody Allen.


11. Sex and the City: The Movie. asta-i bonus iar mugurica il asteapta cu MARE nerabdare. ;)

sâmbătă, 29 martie 2008

Fotografii halucinante

LSD S.R.L. Photographers este dedicat in majoritate fotografiilor modificate, alterate intr-un mod fantastic. N-as avea niciodata curaj sa consum LSD, dar imi imaginez ca asa cum poti avea o experienta placuta sau una de cosmar (good/bad trip) si imaginile de pe acest site variaza de la idilic pina la macabru, toate insa fiind exceptionale din punct de vedere artistic. inclusiv cele nemodificate.
Pozele se impart in 4 categorii: oameni, natura moarta, masini si diverse.



sper sa va indemne sa le vedeti si pe restul. le gasiti aici!

multumiri lui FotoCip care mi-a trimis linkul.

vineri, 28 martie 2008

tricou de mob flasher


mai sint 6 zile pina la Pro Teo Peter!

si cum traim in romania, incapabilii aia din magazinul Unirea care imprima tricouri n-au fost in stare sa scrie 2 propozitii corect asa ca trebuie sa mai fac miine un drum pina acolo sa-mi imprime altul.

[Rec] (2007) muvii riviu /0C

semne bune are anu' asta horror...
dupa ce in februarie am vazut Cloverfield, care a fost bun si mi-a placut foarte mult, acum sint inca ravasit la 10 minute dupa ce s-a terminat [Rec], care cred ca a reusit ceea ce The Blair Witch Project doar a incercat. nici nu mai stiu de cind n-am mai vazut un horror atat de inspaimintator. ce le leaga pe cele 3 filme de mai sus, in afara genului, este stilul cine-verite de filmare, tot filmul parind filmat de un cameraman ce ia parte la actiunea filmului. ei bine, TBWP nu m-a impresionat deloc ba chiar am fost dezamagit la vremea respectiva dupa toata reclama care i se facuse. insa Cloverfield si [Rec], (poate si datorita bugetului mare :)) au reusit.

si dintre 3 toate singurul care a reusit sa-mi transmita starea de spaima viscerala, isterie, groaza, sa-mi taie rasuflarea si sa ma tina cu genunchii la gura a fost [Rec].
fara sa dezvalui nici un amanunt din film pentru ca sint sigur ca si-ar pierde din farmec, va invit pe cei cu nervii tari si inima sanatoasa la 70 minute de teroare pura made in Spania.

PS: incredibil cit de tristi si lipsiti de originalitate au ajuns americanii. deja au un remake in postproductie.

Cugetarea zilei

Exista doua feluri de oameni.

joi, 27 martie 2008

No Smiling Day

în oraşul în care trăiesc, din păcate, e mai degrabă "No Smiling Decade"...
BOSUMFLAŢILOR!!! :P

sursa

miercuri, 26 martie 2008

Cele mai scurte povestiri din lume

ma gindeam ieri la o povestire care m-a bintuit multa vreme datorita geniului de care a dat dovada autorul reusind sa spuna atit de mult cu asa o economie de cuvinte si mi-a venit sa pun gugalu la treaba incercind sa caut si altele la fel. astfel am descoperit ca asta e o specie a genului epic care poarta denumirea de flash fiction sau microfiction. nu toate sint la fel de reusite dar oricum povestirile astea ultrascurte au si ele farmecul lor. si pe mine ca un incoerent ce sint incapabil sa scrie mai mult de 2 rinduri fara o durere de cap, ma atrag cu atit mai mult. :p

traducerea si adaptarea imi apartin, primesc bucuros corecturile daca sint necesare.

asta este povestea de care mi-am amintit, scrisa de Frederic Brown.
"The last man on Earth sat alone in a room. There was a knock on the door..."
Ultimul om de pe Pamint statea singur intr-o camera. Se auzi un ciocanit la usa...


si acum ce-am mai gasit pe net:

ca un raspuns direct la povestirea lui Brown, dupa citiva ani Ron Smith a scris:
"The last man on Earth sat alone in a room. There was a lock on the door..."
Ultimul om de pe Pamint statea singur intr-o camera. Dar usa era incuiata...
aici era un joc de cuvinte, singura schimbare fiind knock-lock, odata tradus se cam pierde.

cea mai scurta poveste de dragoste, autor necunoscut (hahaha):
"I Love you"
Te iubesc.
fara suspans, dar e dragoste si cu final fericit, nu?

cea mai scurta drama, de Ernest Hemingway:
"For Sale: Baby shoes, never worn"
De Vinzare: Incaltaminte pentru copil, nepurtata.

Augusto Monterroso:
"Cuando despertó, el dinosaurio todavía estaba allí."
Cind se trezi, dinozaurul era tot acolo.


Neal Stephenson:
"Tick tock tick tock tick tick."

politista, de Frank Miller (nu stiu care dintre ei):
"With bloody hands, I say good-bye."
Cu miinile insingerate, imi iau ramas bun.

si una care de fapt e banc:
A college class was told to write a short story in as few words as possible. They were told that the story must contain three things:
1) Religion
2) Sexuality
3) Mystery
Below is the only A+ short story in the class.
“Good God, I’m pregnant! I wonder who did it.”
Elevilor unei clase de liceu li s-a spus sa scrie o povestire folosind cit mai putine cuvinte. Aceasta trebuia obligatoriu sa contina urmatoarele 3 teme:
1) Religie
2) Sexualitate
3) Mister
Urmatoarea lucrare este singura care obtinut nota maxima:
Dumnezeule, sint insarcinata! Ma intreb cu cine.

in incheiere, imi aduc si eu umila contributie cu cel mai scurt basm pe care l-am imaginat chiar acum:
Dupa nenumarate aventuri au ajuns sa traiasca fericiti pina la adinci batrineti.

daca mai stiti voi altele va rog sa le scrieti la comentarii. multumesc.

Dino-periuta

din cind in cind pun ochii pe obiecte care-mi plac foarte mult. nu trebuie obligatoriu sa fie ceva util, sint genul de chestii dragute, chic, uneori kitch sau doar neobisnuite care-mi atrag atentia si simpatia.
astazi, mi-a cazut cu tronc periuta de dinti electrica in forma de dinozaur. huh?


cred ca daca as fi avut una cind eram copil, nu mai trebuia sa traga parintii de mine zilnic sa ma spal pe dinti. ceea ce nu prea le-a reusit si consecinta a fost mii de euro cheltuiti la dentist in ultimii 10 ani. :D

cred ca o sa fac o eticheta special pentru asta: obiecte simpatice

Flash Mob "Pro Teo Peter"

pentru ca marsul pasnic de aici n-a fost aprobat schimbam tactica dar nu renuntam.

FLASH MOB-ul se executa joi, 03 aprilie 2008, in Piata Universitatii, in zona din fata Teatrului National. Ora de intalnire - 16.00. Ora de “dezvelit tricourile” - 16.15. ATENTIE! Fiecare dintre cei care vor sa participe, isi va comanda personal un tricou alb, avand unul dintre mesajele de mai jos, printat, in rosu, pe fata tricoului + sloganul campaniei, imprimat tot cu rosu, pe spatele tricoului. Firme care imprima tricouri sunt destule, iar un astfel de tricoul nu costa deloc mult. Daca vreti sa veniti, comandati-va tricourile din timp! Apoi … Peste tricouri, toata lumea va purta o haina care sa le ascunda (tricourile). La 16:15, cand prima haina va fi data jos si primul tricou va aparea de sub ea, restul participantilor vor face acelasi lucru. Ramasi in tricouri, vor juca pentru cateva minute rolul unor statui, toti stand nemiscati, si toti aratand cu degetul spre propriul mesaj de pe tricou, sau catre mesajul de pe tricoul vreunui “vecin” de Flash mob. Dupa 10 sau 15 minute, ne punem hainele pe noi si … fiecare in treaba lui Vom avea cativa oameni care vor filma si fotografia toata actiunea, dar nu strica daca vin si prieteni de-ai vostri, cu aparate foto, sau handycam-uri.

restul detaliilor si mesajele de printat pe tricouri le gasiti pe blogul initiatorului, alin farcas.

nu fiti inerti, participati si voi si raspinditi mesajul mai departe!

marți, 25 martie 2008

Amintiri din copilarie

mi-am adus aminte ca atunci cind eram mic cind mergeam in vizita inevitabil ma atasam de un obiect de-al gazdelor si pina nu plecam cu el acasa nimeni nu-mi mai intra in voie. norocul meu (sau al lor) ca nu erau lucruri valoroase, asa ca de obicei mi se daruia obiectul cu pricina, mania mea fiind gumele de sters, ascutitorile si creioanele. ajunsesem la un moment sa am o colectie impresionanta de gume si ascutitori. :)


voi aveati manifestari de genul asteia?

saituri care merita 2

am adaugat inca doua linkuri, dupa cum urmeaza:

ATENTIE! reclama nerusinata dar scuzabila pentru ca e dezinteresata. :p
ImaginaStore e o librarie online dar nu una oarecare ci specializata in SF si genurile conexe. pentru un sefist ca mine e mana cereasca. :) si mai e ceva atractiv la oferta, preturile, care sint mai mici decit in librariile reale si din cind in cind mai apar si alte discounturi suplimentare. n-o fi atmosfera ca la Carturesti dar avantajele cumparaturilor online nu cred ca pot fi negate.
sfirsitul reclamei

Istorii este un blog colectiv care se vrea a fi un depozit virtual de anecdote şi întâmplări transmise oral. povestirile sint editate si corectate astfel ca nu orice gunoi ajunge sa fie publicat si chiar si un diamant brut este slefuit inainte de expunere. imi place ideea, mi se pare originala si multe dintre povestiri sint amuzante sau interesante.

duminică, 23 martie 2008

AMERICANII? DE NEPREŢUIT! PENTRU RESTUL, EXISTĂ MASTERCARD …

AMERICAN CITIZENS? PRICELESS! FOR ALL THE REST, THERE`S MASTERCARD … Folosind sloganul ăsta, alin farcas propune să pornim o campanie pe bloguri, o campanie care să susţină şi să îngroaşe rândurile celor care vor manifesta paşnic cu ocazia summit-ului NATO, împotriva jignirii crase aduse de autorităţile americane familiei lui Teo Peter, memoriei acestuia, şi implicit românilor, ca oameni cu drepturi. Jignire adusă condiţiei umane!

mai multe detalii aici.

Aici puteţi semna petiţia care să faciliteze obţinerea aprobării necesare organizării, în condiţii legale, a protestului (de dezaprobare a “sentinţei” autorităţilor americane, în cazul regretatului Teo Peter) paşnic, pe perioada summitului NATO. Susţineţi manifestarea! Semnaţi şi rugaţi-vă şi cunoştinţele să semneze.

Pisica lui Simon

intotdeauna am avut suspiciuni ca pisicile ne fac tot felul de chestii pe la spate cind nu sintem atenti. :)
va amintiti filmuletul asta? se numeste "Cat Man Do":


de curind a aparut o continuare, "Let Me In!"


primul film a cistigat premiul pentru cea mai buna animatie comica la British Animation Awards si amindoua au fost realizate in Flash!

de weekend

greu cu blogu' la sfirsit de saptamina. inca am urmele de la cearceaf incrustate pe obraz, miinile parca nu ma asculta si gindirea imi e inca si mai inceata decit in mod obisnuit! asa ca o sa bag repede doua articole pe care le aveam salvate la "schite" si inchid calculatorul.


macar in weekend exista viata si in afara calculatorului! ;)

I Am Legend - alternate ending

mi-a placut mult I Am Legend, care este un remake dupa The Omega Man care este un remake dupa The Last Man on Earth care este adaptarea cartii lui Richard Matheson, I am legend. :)
finalul alternativ mi se pare mai reusit decit cel oficial desi ambele sint intr-un fel cu "happy end":

vineri, 21 martie 2008

Vaci cu hublou

imaginile de mai jos sint oribile scirboase si bolnave dar in acelasi timp fascinante:

daca va tine stomacul bagati un ochi aici pentru a vedea restul de poze si explicatia acelor gauri.

multumiri lui Dobrescu, sursa mea inepuizabila de stiri grotesti sau/si bizare.

Initiativa Apa Nova

Nu că mi-ar fi mie dragi cei de la Apa Nova dar totuşi mă bucur cînd văd acţiuni de felul acesteia.
scuze pentru calitatea fotografiilor dar le-am facut cu telefonul, din masina.


Pe cheiul Dîmboviţei, între Piaţa Unirii şi Calea Victoriei este întinsă o pînză lungă şi oricine poate picta rîul Dîmboviţa aşa cum şi l-ar dori să existe şi în realitate.
Apropo de subiect, deşi am citit şi auzit multe păreri negative despre campania plăcuţelor cu nume de străzi iniţiată tot de AN, mie unul mi-a plăcut ideea...
sursa
...pentru că întîmpin cu bucurie orice îmi mai distrage atenţia de la griul tern şi şantierul etern "care este" Bucurestiul.

Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic


credeti ca sint rau daca zic ca cei de la AMPT nu prea sint in stare sa-si administreze nici curtea proprie? sediul e in buricu' tirgului in piata lahovary.

joi, 20 martie 2008

Tom Waits - I'll Shoot The Moon

I'll shoot the moon
Right out of the sky
For you baby
I'll be the pennies
On your eyes
For you baby

I want to take you
Out to the fair
Here's a red rose
Ribbon for your hair

I'll shoot the moon
Right out of the sky
For you baby
I'll shoot the moon
For you

A vulture circles
Over your head
For you baby
I'll be the flowers
After you're dead
For you baby

I want to build
A nest in your hair
I want to kiss you
And never be there

I'll shoot the moon
Right out of the sky
For you baby
I'll shoot the moon
For you

Restul e tacere (2007) muvii riviu / 0C

am fost in seara asta la cinema studio. desi eram nerabdator sa-l vad, dupa vizionarea trailerului aveam si citeva temeri care insa mi-au fost risipite ca fiind nefondate. filmul e foarte bun, pe alocuri excelent si il recomand din suflet. Nae Caranfil nu si-a iesit din mina si banii au fost cheltuiti cu intelepciune iar Vizante e numai bun in rolul sau.

oricum astea nu astea conteaza, ci faptul ca ramii cu experienta unui film despre care sa vorbesti, la care sa te gindesti si cu o particica mica din istoria cinematografiei la care am participat.

si apropo, la 2 saptamini de la lansare sala era ticsita si jos si la balcon asa ca se pare ca va avea succes la incasari filmul. daca inca nu l-ai vazut fa-o cit mai curind!

miercuri, 19 martie 2008

Viata in roz


The Mist (2007) muvii riviu / 0C

pentru explicatii notare vezi aici.

The Mist e regizat de Frank Darabont. Pai in cazu' asta io nu mai vreau sa vad alt regizor care sa se ocupe de vreun alt film facut dupa cartile lui Stephen King. pentru ca mister Darabont a mai regizat si The Green Mile si The Shawshank Redemption si cam astea 3 ar fi singurele care merita vazute. ar mai fi The Shining care nu se pune ca Stanley Kubrick saracu' a murit.
In rest, desi am vazut toate ecranizarile SK, nici unul nu e peste mediocru. Ca fan declarat ce sint le suport oricum dar pentru majoritatea "nevinovata" sint niste prostii.

Mi-a placut mult ca n-au distribuit vreun Tom Cruise, sint numai actori "p-asta din ce film il stiu?".
Povestea in sine e penibilo-ridicolo-incredibila dar tocmai aici e smecheria ca asa sint majoritatea cartilor lui SK, frumusetea vine din modul in care este povestita acea poveste iar in cazul filmului cum este aratata. Si FD o face maiastru, jocul de camera de la un personaj la altul m-a dat pe spate, efectele speciale sint bine integrate, dramatismul nu pare ridicol si incordarea e maxima.
Iar factorul "horror" actioneaza tocmai prin acea stare de tensiune pe care ti-o creaza atmosfera filmului ca la un moment dat mugurica zicea ca "nu mai vrea sa se uite ca nu mai suporta tensiunea".
Si-mi pare tare rau ca nu pot vorbi despre final, dar nu vreau sa-l dezvalui cui n-a vazut inca filmul.

In concluzie, as face o petitie de genu' -Frank Darabont: the only director for Stepthen King adaptations from now to eternity-. Vote now, please!

IMDB List Widget

am descoperit o chestiuta noua pe care am adaugat-o si eu in coloana din dreapta cu ajutorul careia poti sa-ti faci liste sau topuri personalizate cu linkuri catre filme, actori, regizori etc pe saitul IMDB.

How would you like to have your ad on 2 Million Websites ?

Am primit un spam mai ciudat, tintind spre bloguri:

am deschis fisierul atasat in notepad si am vazut ca era de la unii solercio. iar o cautare pe google m-a dus la articolul asta care explica exact in ce consta escrocheria. dupa articol sint si citeva pareri ale celor inselati. de exemplu:
It doesn't work used it for 3 months and not one click to my website. Save your money. don't be a turkey like me and waste your money.
saracu' "curcan"...

marți, 18 martie 2008

Reteta Minune pentru Slabit Oricate Kilograme Instantaneu

nu există! am căutat-o în noaptea asta pînă am ajuns la sfîrşitul internetului şi nu e de găsit!

luni, 17 martie 2008

Opera Nationala Bucuresti e de cacat

pentru ca vinde bilete la un spectacol pentru ora 18:30

ora afisata de altfel si pe site

si apoi schimba ora de incepere la 18:00, iar noi "fraierii" care ajunsesem mai devreme si stateam afara de la 18:02, abia cind am intram pe la si un sfert si douazeci, in timp ce ne verificau biletele am fost avertizati in soapta:
- Vedeti ca spectacolul deja a inceput!
- Pai cum, nu la 18:30?
- NU, s-a schimbat ora!
pai si atunci nu puteati mah oligofrenilor sa stati unul afara si sa-i avertizati pe toti cei care se invirteau p-acolo ca ar fi o idee buna sa intre ca a inceput spectacolu'? asta doar asa ca va mai spalati un pic rusinea ca oricum v-ati facut de cacaolu.
si pentru baba care a fosnit un sfert de ora sa-si deschida o punguta cu sticksuri & fetele care crantaneau chipsuri: Proastelor!

Clanţă

Borduriada se extinde

si cucereste teritorii neexplorate pina in prezent. iata, este scara din borduri:

urmeaza desigur fintina bordurica si in viitorul apropiat palatul borduresc.

sâmbătă, 15 martie 2008

ultima ora

...in trafic.
un Opel "tunat" cu masca si tot tacimul, dar ce (mi)-a atras atentia (muguricai) era blana mitoasa -tot neagra-, care avea vreo 3 cm, si era lipita de plafon!

si in timpul asta la stirile de la radio Guerilla o tipa tot ii dadea cu "procedura de infringement impotriva romaniei". a repetat de citeva ori sa ne intre bine in cap.
ai recomend pentru cei care au compus ză niuz să ăupăn ză brauzăr şi să seărci în gugăl: ingliş rumeiniăn dicşiănări. gud rizălts sînt garăntiid. uoărd.

Unde e visele mele?

care le-am avut. iar nu-mi amintesc ce am visat azi-noapte si ma enerveaza la culme.

pentru ca era era frumos si palpitant, mai interesant decit orice carte sau film, avea suspans insuportabil si momente erotice tumultoase, revelatii cutremuratoare si raspunsuri la intrebari existentiale, urmariri, filaje si explozii devastatoare, declaratii de dragoste si razboi cum nu s-au mai spus, dialoguri filozofice si injuraturi rafinate si cea mai complexa intriga cu putinta, insa, cu toate acestea, era mai usor de inteles chiar si decit o carte de colorat pentru copii.
si in momentul acesta, ca intotdeauna si de mii de ori, n-am ramas decit cu senzatie vaga ca am pierdut ceva important si nu stiu daca il/o voi mai afla vreodata.

iar acum vreo saptamina stiu sigur ca visasem intriga celui mai reusit roman, unul care ar fi fost pe placul deopotriva al criticilor si cititorilor, ar fi avut succes oriunde in lume, indiferent de cultura si civilizatie si ar fi facut ca incasarile pentru Codul lui Da Vinci si Harry Potter sa para meschine.

mi-am propus de ani sa-mi tin linga pat un carnetel si un creion ca sa notez imediat ce ma trezesc cit mai este proaspat tot ce am visat. dar lenea sau poate o vointa mai puternica decit a mea m-a impiedicat sa-mi duc la bun sfirsit gindul. poate ca ar fi periculos sau nesabuit daca mi-as aminti. poate ca s-ar afla raspunsuri care nu trebuie aflate sau solutii la probleme care inca nu s-au pus. poate ca cineva are grija sa nu aflu ceva periculos pentru mine insumi sau pentru restul lumii. poate. nu stiu. cert e ca din seara asta o sa adorm cu un creion in mina dreapta si carnetelul in cea stinga. poate va iesi ceva din asta. poate nu. totusi, sper sa nu-mi scot un ochi.


Salvador Dali, Somn (1937)

vineri, 14 martie 2008

Elodia

nu este aici!

sint foarte racit si febril, altfel nu-mi explic de ce am scris asta.

Aici sunt banii dumneavoastra!

HAHAHAHA! Toata admiratia pentru baietii cu stenciluri
care i-au copt-o lui Videanu!

sursa: Realitatea TV

joi, 13 martie 2008

Unde e Ovidiu Bufnila?

M-a palit brusc. Ca daca ar fi cineva pe lumea asta mai inclinat catre a scrie intr-un blog, acela s-ar numi Ovidiu Bufnila. Pai acum vreo 10 ani cred ca era cel mai prolific scriitor underground, desi nu imi mai aduc aminte decit de un nick, "meduza", stiu ca invadase toate forumurile si dezbatea si combatea cu o logoree iesita din comun. iar povestirile sale ne invadasera si in spatiul virtual si in cel real. eu niciodata nu i-am inteles stilul, toate povestirile sale par ca un vis fara sfirsit iar de cele mai multe ori visul ala e cosmar, dar cel mai uimitor era debitul, imi imaginam pe atunci ca daca as sta la o discutie cu el, probabil m-ar ingropa rapid in cuvinte si as muri efectiv daca nu m-ar trage repede inapoi. :)
Asa ca am gugălit si chiar exista Blogul lui Ovidiu Bufnila, dar cam subtire prezenta, intre timp poate a mai secat fluviul si s-a transformat mai mult intr-un piriias. Iar de aparitii literare chiar ca n-am auzit nimic de vreo 10 ani.

sa fie clar, realizez ca pe linga Bufnila par un mic si saracacios "anagramaticalitos" dar pe blog nu scriu (doar) ca sa perii orgolii. :P

R.A.C.L.A.

din ciclul "sa ne aducem aminte", la 11 ani de la aparitie, ca tot vin alegerile, un evargrin, un oldisbatgoldis de la cei care produceau Rime Alese Care Lovesc Adinc:

Ologii mintali
Faradelege, crima astupata cu minciuna
Zi de zi prin tribunale se pierde cate o urma
Nimeni (nimeni) nimeni nu mai crede
In minciuna care-i peste tot: in presa sau la tele
Viziunea subreda va darama stabilimentul
Cartilor de joc trucate sa insele indolentul
Care crede ca tot ce aude e adevarat
CINE DA IN GAT O FRAUDA E IMPUSCAT IN CAP
Aparthait ati vrut? Aparthait este aici...
Epurare rasiala sub lovituri de bici
Incursiune in IREAL cosmar si groaza
Oribil recidiveaza
Ucigasi platiti sa stearga orice urma
Innabusitoare-ncrengatura
Excrocherii cinstite in sferele inalte
Sunt clasate de fete luminate, luminate
Magistrati corupti cu masina la scara
NU LE PASA! De viata care ne doboara
Ne doboara meschinaria atator profitori
Datori sa guverneze, nu sa fie infractori
PROFANATORI DE LEGI propaga ca o raie
Minciuna ce tine o tara in mizerie...

Refren:
Sunt buni de meteorologi OLOGII MINTALI
Ca dupa ce ne trag in piept se pune GHEATA LA MAL.

Clopotele bat in semn ca NE-AM SATURAT
De-atat sculat cu noaptea-n cap pe dat' realizez ca huma
Produce-acum paduri cu cruci peste care sta luna
Ca un ochi bolnav privind cum tot se-ngroasa gluma
Gangav... se-aude cate un glas firav
Printre morminte ne minte ca suntem
Fara de minte vrem sa stim de interesul
Care alesilor poporului le poarta fesul
Pana cand se umple toata agenda
Averi luate cu japca fac legenda
Epocii-n care sar bojocii puterii de carat cu roaba
Tot ce-i mai bun la astia-i pe degeaba
Si schimba masini luxoase-n care se tot plimba
O zi. Apoi mai trag o limba in microfon
Cand ne explica cum e sarac sa fii
Nu fac parte din A.G.A., nu si-au umplut desaga
Si nici n-au proprietati ca pete albe de pe harti
Luate pe un pret competitiv cu braga
Da-s tari: gropari care sapa tone de penibil
Sacalii ne fac traiul imposibil!

Refren:
Nu e magistrat in stat sa nu-ncalce Constitutia
De cand i-a venit prima data polutia
AJUNGE! la tribunal intr-un Lamborghini
Racla - OLOGII MINTALI
Dosarele dispar parca-i Iosefini
Coscogeamite magnati imbuibati de bani
Fac slalom printre legi de peste 6 ani
Afgani profita de tampenia atator guvernanti
Ce se joaca in prostia lor cu... carburanti
Contractele semnate sunt fara tratament
TARA inghite falimentul ca medicament
Cu totii au uitat acum dupa alegeri
Ca si-au batut joc de noi 2 ani prin prelegeri
Slogane, lozinci, inca pacalesc
Manifestatii, greve, actiuni de protest
Ne-au indoctrinat pe toti programe aburite
Matematici oparite, bilanturi masluite
SACRILEGIU au inceput sa apara saprofagi
Ce-si mananca borhotu'-ncrustat in nadragi
Si-ncearca cu morfina sa razbata la lumina
Din adunatura de borfasi ce ne domina...

ce ziceti, mai are vreo legatura cu realitatea, sau baietii de la R.A.C.L.A. au fost depasiti de viitorul luminos? hmmm....

si un clip in care-i parodiaza pe asa-zisii "gangsta' rappers" de la noi, aia care cica erau dupa blocuri si "ne faceau".

A cîştigat Costel!

nu cred ca mai e nevoie de alte precizari, stiti toti despre care Costel vorbesc, nu?
urmeaza detalii: peste tot si de unspemii de ori. :)

miercuri, 12 martie 2008

sint cel mai norocos om!

daca nu ma crezi, uite aici dovada:

nu mai folosesc de mult adresa de la Hotmail insa cam o data pe luna ma loghez sa vad ce am mai primit si sa sterg spam-urile.
si am observat ca acum spammerii s-au reorientat de la medicamente, sex buddies, marirea penisului si a potentei spre zona loteriilor. bai da' au niste filtre atit de cacacioase la hotmail, ca 90% din spam intra in inbox.

Legea conservării masei...

...de la Mihail Lomonosov: "În Univers, atît cît se ia de la un corp, se adaugă la altul."

la Antoine Lavoisier: "În natură, nimic nu se pierde, nimic nu se cîştigă, totul se transformă."

Ieri au fost 69 de Vizitatori Unici!

record absolut cu doar 2 zile inainte de implinirea primei luni de existenta a acestui blog.

vreau sa multumesc celor care m-au incurajat, prietenilor si colegilor din scoala generala, echipei de la blogger.com, si nu in ultimul rind familiei pentru ca a crezut in mine si muguricii pentru ca exista! Fara voi, nimic n-ar fi fost posibil.

©A.M.P.A.S.
iar voua, celor 68 de unici (1 eram chiar eu) va multumesc din suflet si sper sa mai reveniti, nu fiti doar un spike! va iubesc, va iubesc pe toti! sinteti cei mai tari!

marți, 11 martie 2008

Bancul zilei

cu trimitere la subiectul de aici.

Un poliţist vede un automat, se apropie de el şi bagă o fisă. Deodată apare un pahar şi începe să curgă cafea. Poliţistul ia paharul, îl bea şi mai bagă o fisă.
Din nou apare un pahar, curge cafeaua pe care o bea şi acţiunea se repetă de mai multe ori pîna cînd în spatele poliţistului se formează o coadă destul de mare.
La un moment dat o bătrînă îl întreabă pe poliţist:
- Domnu' poliţist ne lăsaţi şi pe noi să bem o cafea, că de o oră stăm la coadă!?
La care poliţistul indignat răspunde:
- Ce vrei babo, ţi-e ciudă că cîştig...

She's f*cking Matt Damon!

iote cum se mai distreaza vedetele pe la americani. mi se pare geniala seria asta de farse care a inceput la show-ul Jimmy Kimmel:


Ca razbunare Matt Damon impreuna cu Sarah Silverman, prietena lui Kimmel, au facut urmatorul clip:


Iar Kimmel nu s-a lasat mai prejos:


preluat de la the essential bystander

Campanie de "sensibilizare" a soferilor

NU mai parcati masinile pe trotuar fara sa lasati loc si pentru pietoni!

ca bucurestean (cred ca e valabil si in alte orase) stiu ca e imposibil pe stradutele inguste sa parchezi masina altfel decit sa o sui partial pe trotuar. preferabil paralel cu strada dar cind nu ai suficient loc o parchezi in unghi.
Asa DA!

dar trebuie sa existe si o limita altfel se ajunge la situatia de jos.
Asa NU!

pe linga enervarea de a face slalom printre masini cind pe trotuar cind pe strada cred ca exista si un pericol real. ca pieton sa fii agatat sau chiar lovit de o masina din cauza nesimtitului care nu ti-a lasat loc sa mergi pe trotuar iar ca sofer poti infunda puscaria sau ramine cu traume psihice tot din cauza aceluiasi imbecil. cum politia nu face nimic pentru rezolvarea genului asta de probleme, cred ca e timpul sa luam chiar noi masuri.
in consecinta m-am tot gindit de vreo saptamina incoa' la o metoda nondistructiva prin care i-am putea sensibiliza pe inconstientii care ne pun in pericol si cred ca am gasit rezolvarea perfecta.
hai sa le lipim pe parbriz chiar pe partea soferului un abtibild de dimensiunea A4 sau A5 pe care se fie scris un mesaj sugestiv. poate fi ceva amuzant: "data viitoare iti pun doua abtibilduri" sau "nu ma forta sa calc pe capota ta ca sa-mi continuu drumul", ori sec: "data viitoare lasa loc de trecere pe trotuar" sau "nu mai parca asa aproape de cladire", fiecare isi poate folosi imaginatia. important este ca astfel, bizonul va fi nevoit sa riciie macar 5 minute la abtibildul ala pina sa poata pleca si data viitoare sau macar a 3-a oara (unii pricep mai greu) va fi mai atent si mai putin grabit sa-si lase masina intr-o pozitie asemanatoare.

abtibilduri albe se gasesc la magazinele de papetarie si nu costa mult.
eu ma duc sa cumpar miine si atunci cind se va intimpla, voi posta aici fotografia cu primul "amendat".

daca esti de acord cu mine atunci fii si tu un participant activ! popularizeaza acest mesaj pe saitul tau, blogul tau, prin mail, avizierul de bloc, birfa cu vecina de la 3 etc...

HAI LA LUPTA CEA MARE!

luni, 10 martie 2008

cozile la romani

tocmai ma intorc de la posta si ma framinta o mare intrebare existentiala. de ce oare se inghesuie oameni la cozi? ca doar nu avanseaza mai repede daca stau ca niste sardine in conserva!
de ce nu se poate si la noi asa?

stateam linistit la coada, pastram fata de cel din fata mea o oarece distanta, nu stiu exact cit, poate vreo 30 de cm, exact cit sa nu fim nici el nici eu nevoiti sa ne simtim potentiala respiratie imputita/transpiratie acra/suflul astmatic in ceafa/atingerea jilava. la un moment dat se aseaza in spatele meu altcineva. intimplator era chiar un batrin (la ei am observat ca se intimpla cel mai des fenomenul) dar nu asta-i chestia. am avut de asteptat cam 5 minute pina sa-mi vina rindul si decit sa-l rog sa stea mai departe de mine (era si ultimul in rind), am preferat sa incerc diverse stratageme care sa-l determine sa nu se mai impinga in mine pentru ca efectiv asta facea. am incercat la inceput sa fac pasi microscopici inainte sperind in naivitatea mea ca el va ramine pe loc. da de unde! parca aveam lipici pe spate. apoi m-am rasucit cu fata spre ghisee si cu mina dreapta in sold am scos cotul in afara la maxim. pentru moment a parut sa mearga dar apoi ca prin farmec cotul mi s-a lipit ferm de burta lui. ba mai rau, mosul a inceput sa pivoteze in jurul cotului meu pina a ajuns cu spatele spre ghisee si cu jumatate de corp in dreptul meu astfel ca mi-ar fi putut sopti lejer ceva in ureche. ultima tentativa a fost cind mi-a venit rindul la ghiseu unde m-am postat cu picioarele larg desfacute insa pina sa-mi termine oficianta ce avea de facut, domnul senior se aplecase deja in fata parca conspirativ, alunecind pe tejghea astfel ca iar se afla la o distanta inconfortabila de mine. in concluzie, n-am avut succes, deci se pare ca tot cu vorba dulce se obtin rezultate notabile. mi-ar placea sa nu fie nevoie sa-mi consum energia cu astfel de probleme insa nu ma pot abtine... ;)

sâmbătă, 8 martie 2008

Restul e Tacere


Ieri seara a fost premiera noului film in regia si scenariul lui Nae Caranfil. Acesta revine dupa o absenta de 6 ani, cel mai recent film al sau fiind "Filantropica".
"Restul e Tăcere" arata (in 5 cuvinte :) ) povestea realizarii primului film romanesc si e o super productie costind in jur de 2,5 milioane de euro.

Deja a fost inscris pe IMDB si a primit 39 de note. Prompti romanii, curios ca are trecut ca an de aparitie 2007...

Exista si trailer:

Acum, parerea mea inainte doar vizionind trailerul este ca se vede unde s-a cheltuit bugetul ala enorm pentru un film romanesc, incintare ca s-a mai facut si altceva decit obisnuitele povesti deprimante (nu ca n-ar avea si astea farmecul lor), de artificialitate in ce priveste realitatea inceputului de secol -totul pare prea lustruit-lucios-scos din cutie- si, din pacate, greu de crezut ca Marius Florea Vizante poate fi credibil in sustinerea unui rol principal de factura asta.

Dar, astea sint doar pareri in baza trailerului. Voi reveni cu amanunte si o cronicuta dupa ce o sa-l vad si sper sincer sa ma fi inselat in legatura cu partile negative.

In dorinta de a incuraja cinematografia romaneasca o sa ma duc sa-l vad la cinema chiar daca va aparea si varianta piratata pe torrente. Asta e o decizie pe care am luat-o acum citiva ani si am respectat-o pina acum. Si o recomand tuturor, deoarece pentru un film romanesc fiecare platitor de bilet la cinema conteaza!

de 8 MARTIE va urez:

La multi ani femeilor! Sa fiti iubite de soti, amanti, prieteni, nepoti, copii, parinti si in general de toate persoanele care conteaza pentru voi.

fara poze dragalase ca e un mesaj serios si sincer.

lipsa de inspiratie

daca tot nu am nimic interesant de scris macar sa va arat ce au consemnat altii mai inspirati. nu sint neaparat noi dar "au valoare":

Krossfire scrie cu umor despre Evolutia bloggerului roman tipic

Razvan Exarhu scrie despre patria descurajarii

Buddha scrie despre Cum sa(NU)-ti cresti copilul...

Automate de cafea nesimtite

o circoteala de simbata dimineata:

ii inteleg pe propietarii de automate de cafea ca sint niste capitalisti verosi nesimtiti si hapsini care in goana lor dupa imbogatire nu au decenta sa seteze masinariile sa nu mai functioneze atunci cind nu mai au ingrediente astfel pacalindu-te pe tine cel necajit, cu ochii cirpiti de somn sau mahmur si degraba doritor de doza zilnica de drog (cafeluta) care sa te puna repede pe picioare.

dar ce nu inteleg este de ce te doare mina pe tine cel inselat si mofluz dupa ce ai primit cafeaua fara pahar sau fara zahar sau n-ai primit chiar nimic in schimbul banilor tai, sa iei o hirtie pe care sa scrii "DEFECT" si sa o lipesti pe el, ca sa nu se mai pirleasca si altii dupa tine? e chiar atit de greu sau chiar nu-ti pasa ca in loc de 1 leu cistigat necinstit, e posibil ca pina la sfirsitul zilei aparatul ala sa inghita 20 de lei. sau poate chiar 100. desi nici nu ar trebui gindit in termen monetar ci uman. 100 de "fraieri" carora le puteai face un bine dar ti-a fost lene. ei, acum nu ti se pare ca ai fost si tu un nesimtit?

a, si am patit acelasi lucru cu un automat Coca Cola (2 lei). oare in alta tara si-ar permite sa-si desconsidere clientii in halul asta?

joi, 6 martie 2008

saituri care merita

am mai adaugat 2 linkuri.

primul este catre Radio Romania Muzical care are ca slogan: clasic, jazz & more. nu stiu de la ce vine "more" asta, probabil dadea bine si de aia l-au adaugat. dar nu asta conteaza. conteaza ca daca te-ai saturat de galagie si vrei sa asculti putina muzica buna poti s-o faci online sau pe frecventele radioului 97,6 / 104,8 FM. fara mixaje, fara reclame, doar muzica clasica si un strop de jazz.

al doilea este la Movie Review Query Engine (MRQE) care e un motor de cautare pentru cronici de filme. nu-s de la noi din Romanica dar sint profesioniste si citind 2-3 iti poti forma o parere despre un film. Oricum, una mai apropiata de adevar decit nota si mini review-urile de pe IMDB. ;)

Coincidenta...

...sau e implicata cabala masono iudeico reptiliana astrala a editorilor? De la o vreme toate cartile pe care le citesc indiferent de format isi termina primul capitol in jurul paginii 30. E vreo conspiratie mondiala, o regula scriitoriceasca sau doar o coincidenta?

dar ca am inceput si terminat articolul cu acelasi cuvint ca un uroborus devorindu-se pe sine insusi e tot coincidenta? HA? sint io nebun sau nu? ha? ha? hi! ha! ha! stiati ca daca impartiti 30 la 3,14 rezulta 9.55? da, chiar 9.55! si acum daca adunan 9+5+5=19. mai departe impartim la 3 si rezulta 6,3333. deci 6+6+6 sau 666. oh my god! it'a aliveeee1LWJJJ PPPPPPPP d fl

nu am scris rindurile de mai sus cu gindul la "The Number 23" dar acum am facut conexiunea in creieras si cu asta ocazie dau si je cu parerea: e o timpenie pretentioasa si imi pare rau de Carrey, el se straduie da' nu-l lasa scenariul. O cronica care spune totul gasiti aici.

marți, 4 martie 2008

Serj Tankian

ascult multa muzica in masina, in general de la CityFM. si de citeva saptamini de cind o tot baga intensiv, o piesa a ajuns sa ma obsedeze. e genul ala care nu-ti mai iese din minte si o fredonezi nonstop si pentru ca nu sint egoist vreau sa va obsedeze si pe voi! :D
este Serj Tankian cu "Lie Lie Lie":


nu ca-i grozav? mai am un clip, cred ca-i mai nou si ii spune "Empty Walls":



si daca mai e cineva p-aici picat din luna ca si mine si care n-a mai auzit de sus numitu' am aflat de la Wikipedia ca-i fostu' vocalist de la System of a Down ca mai e si poet si activist!
are si un site unde puteti viziona o multime de alte videoclipuri cu tot versurile aferente.

iar acum cu totii in cor 1,2,3 ŞI:
lalalalalalalala lie lie lie
lalalalalalalala lie lie lie
lalalalalalalala lie lie lie...

Romani Vs. Negri

mi se pare curios cum în ţărişoara noastră există atîţi oameni care urăsc negrii mai ales că şansa de a veni în contact cu unul cred că e mai mică decît cea de a fi lovit de fulger, de fapt sînt sigur că o mare parte dintre cei care-i urăsc nici măcar n-au zărit în viaţa lor vreun negru înafara televizorului. păi exceptîndu-i pe rapperi, aproape pe oricine întrebi are un cui împotriva lor. că miros urît, că sînt violenţi şi necivilizaţi, că-s urîţi şi negri etc. hai că pe americani îi mai înţeleg doar au fost îndoctrinaţi secole la rînd să-i urască deşi în ultimul timp speriaţi cu politically correctnessu au dat-o la întors şi încă rău, acum nici măcar nemaiputînd să se exprime firesc şi fiind nevoiţi să-şi analizeze de 3 ori cuvintele înainte să le rostească doar doar nu s-or alege cu un proces din partea unui "afroamerican". da ăştia-s americanii dom'le, noi ce treabă avem cu negrii? cultura, civilizaţia, existenţa lor ne sînt atît de îndepărtate încît nu înţeleg cum poate exista o bază reală pentru xenofobia asta.
şi totuşi, aşa cum noi ca români nu putem admite niciodată necunoaşterea unui răspuns chiar dacă întrebarea ţine de neurochirurgie, nu putem fi niciodată indiferenţi faţă de vreun subiect şi trebuie mereu să luăm atitudine, şi în cazul negrilor am ales: NU NE PLAC!

eu de exemplu n-am nimic cu negrii însă îi urăsc de moarte pe atlanţi. nu îi mai suport aş vrea să dispară toţi, să elibereze terenu' că nu mai pot să trăiesc pe aceeaşi planetă cu ei!

later edit: am auzit ca atlanţii au dispărut de pe faţa pămîntului. mă simt atît de gol şi pustiu... eu pe cine să mai urăsc acum? :)

luni, 3 martie 2008

nebănuite sînt căile gugăloase...

in asteptarea puhoiului de unici am dat un search dupa "blog cristache" in Google sa vad daca am fost indexat.
vestea buna e ca exist si apar chiar la primul rezultat.
vestea proasta e ca din toate cele scrise pina acum apare tocmai articolasu' care atentiona despre lipsa manelelor din blog. fir-ar! :)

duminică, 2 martie 2008

COOLöri, de Peca Ştefan

am fost la teatru. teatrul foarte mic. si am vazut o piesa zuuper. piesele de la TFM sint in general postmoderniste, ultramoderniste sau ubermoderniste si din cauza asta sansa sa fie o porcarie era cam de 50%.

iar in primele 2 minute de la inceperea piesei COOLori imi venea sa-mi inghit omuletul, sa simulez un infarct orice numai sa plec de acolo. Limbaj vulgar, saracacios, personajele erau niste "luzari" drogati etc. sint satul de astea.
bai, dar nu stiu cum, pina la urma Peca Stefan chiar a facut din rahat bici. pentru ca desi avem luzari si vulgaritate, piesa transcende toate astea si este o comedie pe alocuri tragica, spumoasa, imprevizibila si originala. iar actorii joaca excelent, cu pasiune si convingere. ce ma bucur ca generatia noua e plina de talent si vitalitate! pe bune.
recomand COOlori fara retineri, imi asum raspunderea. ;)

sâmbătă, 1 martie 2008

Mărţisor


1 martie. îmi doresc să primiţi primăvara şi în sufletele voastre.