vineri, 30 ianuarie 2009

Top 10 filme de vazut anul acesta (revisited)

daca tot se sfirsi anu' ia sa vedem ce s-a intimplat cu filmele pe care le asteptam cu mare interes si care dintre ele au "confirmat". :)

lista continea urmatoarele titluri: 21, The Happening, Indiana Jones 4, WALL-E, Quantum of Solace, Wanted, X-Files - I Want to Believe, Be Kind Rewind, Hellboy 2, The Dark Knight, Iron Man, The Incredible Hulk, Casandra's Dream si o mentiune speciala Sex and the City - The Movie.
voi fi concis. ramine valabila chestia cu gusturile nediscutabile, da?

categoria geniale: WALL-E, Hellboy 2
categoria foarte bune: Indiana Jones 4, Be Kind Rewind, The Dark Knight, The Incredible Hulk
categoria bune: The Happening, Cassandra's Dream, Iron Man
categoria daca n-aveti treaba prin casa: Wanted
categoria serialul bate filmul si-l face de rusine: X-Files - I Want to Believe
categoria de cacat: 21, Quantum of Solace
categoria mugurica a fost multumita si asteptarile i-au fost rasplatite: Sex and the City - The Movie


ps: articolul asta mi-a adus cei mai multi vizitatori de pe google. e musai sa fac unul si pentru anul 2009. va urma.

miercuri, 28 ianuarie 2009

o relatie indelungata

cred ca aceasta relatie despre care voi vorbi este cea mai lunga din viata mea exceptind parintii si rudele! dupa un calcul aproximativ dureaza de aproape 30 de ani, cam de pe vremea cind avem 5 anisori.
atunci cind a inceput nu stiam ca va dura atit de mult ba chiar o tratam cu neglijenta si nepasare. dar in timp a devenit din ce in ce mai strinsa si eu dependent de ea. dar sa las abureala si sa trec la dezvaluiri.

persoana cu care am avut aceasta legatura este nimeni alta decit... TIGANCA care vindea GUMA si SEMINTE!!! pare incredibil , nu? dar sa explic.

totul a inceput pe vremea cind ea, tiganca vinzatoare ambulanta de guma Tipi Tip si seminte in timp ce-si facea turele prin cartier a inceput sa treaca si pe la blocul nostru. toti copii tipam la mame si bunici sa ne arunce 3 sau 5 lei pe geam ca sa ne luam guma si uneori chiar ii si primeam. pe atunci totul era mai frumos, tiganca era mai tinara si guma avea cel mai bun gust.
apoi am inceput scoala si ea era acolo in fiecare zi, la colt, gata sa ne potoleasca poftele. imi amintesc cum lua cu un flacon de medicamente semintele de 1 leu si ii spuneam sa puna mai cu virf. anii au trecut si oferta s-a diversificat. au aparut abtibildurile cu Marco Polo si gumele Turbo cu masini si actori. cam tot in perioada aia am avut o mare afinitate si pentru gogoseria de la capatul autobuzelor dar asta e alta poveste.
pina la urma am terminat generala si m-am mutat intr-un liceu dar tot din cartier. cu tot cu tiganca. in plus acum ne mai intilneam si in parc.
dar soarta cruda a facut ca dupa un an de liceu sa plec la alt liceu mai indepartat si apoi la altul central, astfel ne vedeam din ce in ce mai rar pina la urma povestea cu tiganca a ajungind la final dupa 10 ani. sau cel putin asa am crezut.
dar ca in orice povestire telenovelistica respectabila cind ma asteptam mai putin, acum vreo 4 ani intr-o zi ploioasa cu soare cine ma opreste pe cind ieseam de la metrou? nimeni alta decit tiganca care imi spune ca "ce ai crescut si ce frumos te-ai facut" si ma intreaba daca nu cumpar niste seminte. deci, ca sa fie clar asta mi s-a intimplat la 16 ani de cind nu ne mai vazusem. va imaginati ca m-am inmuiat imediat de emotia revederii si dupa ce am flecarit despre vremurile vechi timp de 30 de secunde :), am cumparat repede de 50.000 seminte in amintirea vremurilor trecute. de atunci odata la citeva luni ne tot revedeam dar intre timp sentimentele au inceput sa mi se schimbe odata cu banuiala ca de fapt eram folosit si ca relatia noastra nu era chiar atit de speciala. nu stiu ce mi-a provocat suspiciunea, poate faptul ca de fiecare data dupa ce ma saluta imi si baga in fata punga cu seminte (mai nou adaugase ciorapi si alte nimicuri) si daca nu vroiam sa cumpar ma tapa macar de 2 tigari. ori pur si simplu poate ca dupa 30 de ani relatia noastra incepuse sa se uzeze. nu stiu, dar in timp am devenit din ce in ce mai rece si ieri abia daca m-am mai invrednicit sa-i raspund la salut si am zbughit-o repede pe scarile metroului.
acum stiu ca s-a sfirsit, e timpul sa cunoastem si alti oameni dar sa ne amintim cu drag de momentele cind asteptam amindoi cu infrigurare sa ne revedem.

dedicat tigancii

Google Page Rank

acu' vazui ca am sarit de la 2 haaaat tocmai pina la 3!
va multumesc voua cititorilor de blogul meu care ati facut totul posibil.
tot pe aceasta cale vreau sa le multumesc si celor de la Blogger sau Blogspot sau cum le-o spune pentru ca mi-au oferit oportunitatea.
sniff

luni, 26 ianuarie 2009

Aloe Vera

bai deci nu mai pot cu aloia asta!

miercuri, 21 ianuarie 2009

ca soarecele si pisica. NOT!

lu' Mitzi® nici ca-i pasa de astfel de povesti calomniatoare si defaimatoare. :p

detaliu

priviti doar ce ocrotitoare si grijulie e cu micutul...

nelamurire rapid clarificata

eu pot scrie orice despre orice oricind in jurnalu asta de pe internet, nu?
nu conteaza cronologia, nu?
ca doar nu-i jurnal de actualitati, nu?

pai in cazul asta urmeaza in curind in exlusivitate si in premiera la mine pe blog niste imagini scandaloase si de mare actualitate dintr-o recenta calatorie de acum 2 ani sau chiar mai veche.
tineti aproape. :D

marți, 20 ianuarie 2009

Ciolanu

si in drum spre vulcanii din articolul anterior nu puteam rata minastirea ciolanu. minastirea ca minastirea, pe mine unul ma lasa rece dar tot acolo a fost odata si tabara de sculptura in aer liber iar asta chiar ca e ceva spectaculos si nemaivazut si merita o vizita aprofundata data viitoare ca acum eram un pic pe fuga.
citeva poze ca sa va stimulez imaginatia in caz ca mai e cineva care nu stie despre ce bat cimpii (si dealurile).

sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Revelion la Vulcanii Noroiosi

dupa vreo 3 ani de cind tot incerc sa ajung la Vulcanii Noroiosi din Buzau s-a intimplat cind ma asteptam mai putin si anume pe 31 decembrie! oricum a meritat asteptarea si chiar a fost un moment deosebit pentru ca am ajuns acolo chiar inainte de apusul soarelui, combinatia intre lumina rosiatica de apus si peisajul ala selenar fiind spectaculoasa. sper ca macar o parte din magie s-a imprimat si in fotografiile astea:



astea de sus sint ale domnului fotocip, photographe extraordinaire
iar mai jos ale mele, cristache, amateur flamboyant


contrast


natura moarta cu papuci si fitze

vineri, 16 ianuarie 2009

Duminica la ora sase

apropo de Stefan Banica JeaR mi-am amintit ca acum ceva vreme am vazut filmul de debut al lui Pintilie, Duminica la ora 6 -film dealtfel interesant dar despre asta altadata sau deloc- si acolo avea un rol micut tatal lui Banica. bai si in filmul ala arata identic cu Banica fiul din prezent. sau invers.
n-am reusit sa gasesc o fotografie asa ca trebuie sa ma credeti pe cuvint. :D
atit.

miercuri, 14 ianuarie 2009

am fost la Napalm Death!

as: la sfirsit Barney a ramas pentru autografe si o vorba cu fanii si cum stateam noi si vorbeam la vreo 3 metri, Nicky care e mai inalt a observat ce se intimpla si ne-am dus si noi si... AM DAT MINA CU MARK BARNEY! Ba mai mult i-am spus un entuziast "I grew up with your music!". errr, de fapt alcoolul si emotia l-au redus la un "I grow up with you!" dar oricum gestul conteaza. :D

cred ca acum 15 ani as fi ucis pentru un bilet la ND. oricum mai bine mai tirziu decit niciodata i-am vazut live la clubul Becker Brau. si am auzit cu stupoare de la Barney ca se bucura de revedere. se pare ca au mai fost o data dar mi-au scapat ceea ce s-ar fi intimplat si acum daca nu-mi sarea intimplator in ochi titlul minuscul "Napalm Death in Bucuresti" dintr-o fituica gratuita uitata de o colega pe masa. ce sa fac daca nu citesc presa de specialitate...
doar 2 vorbe despre organizare: 1. pai din cauza de locatie aka clubu' BB, un rahat de bere slaba la pahar de 300ml costa 7 lei! bleah; 2. concertul era programat pt ora 19 cu 2 trupe romanesti in deschidere. tinind cont de schimbarile de scule si ca inceput de fapt pe la 20:15, meseriasii au intrat abia la 22:30! pai daca stiam, ce as mai fi stat si eu linistit cu prietenii la o bere buna in alta parte pina pe la 22...

bai da pin' la urma a meritat asteptarea, "baietii" care cred ca-s trecuti de 40 de ani si au 28 de ani de trupa la activ au dat totul din ei. Mark Barney asa grasun cum era a cintat ca-n concertele alea vechi pe care le vedeam la video acum 15 ani.
mi-a placut absolut tot concertul (nu discut de Taine si Warganims ca la ei nu prea am intrat). au cintat si citeva piese de pe noul lor album dar m-a bucurat ca n-au insistat prea mult cu promovarea si au prestat toate evergrenurile gen: Nazi Punks Fuck Off, You Suffer, From Enslavement To Obliteration etc.
am si citeva poze meseriase impuscate de Daniel cu tunu' lui



si un filmulet "regizat" de mine cu mobilul. calitatea e 0 barat dar macar pentru a va face o idee despre ce a fost acolo


ps: dedicatie pt Nicky, Daniel & Sulea

later edit: extind dedicatia si tocmai pina la musiu Andrei...

luni, 12 ianuarie 2009

Revizorul de Malaele cu Malaele

dupa ce am gugalit si am vazut niste opinii negative m-am gindit sa scriu si eu ceva ca sa mai inclin balanta. nu ca ar avea nevoie. doar se joaca inca cu casa inchisa dupa 2 ani si ceva de la premiera. si bilete pot fi gasite doar in prima zi in care se pun la vinzare.

foto via Teatrul de Comedie
asadar asteptarile erau mari si incepusem sa am indoieli mai ales dupa ce auzisem parerea unui actor (nu unul din piesa in discutie) care a spus ca e naspa si ca toata piesa e construita in jurul lui Malaele si restul sint doar niste figuranti. nimic mai fals. oricum Malaele e unic si ma bucur ca am avut norocul sa vad varianta in care el interpreteaza rolul "revizorului". nu zic ca Banica n-ar fi un actor bun, nu stiu, o fi.
mi-a placut la nebunie aceasta viziune (Malaesceana) a Revizorului lui Gogol care se bazeaza exclusiv pe jocul actoricesc decorul fiind minimalist pina la inexistent.
toti actorii au avut momentele lor de iesire la rampa si au facut-o atit de bine de parca ar fi fost repetitia generala nu a enspemia reprezentatie.
singurul aspect trist e ca satul ala rusesc cu locuitorii lui, viciile si problemele lor sint din pacate inca atit de actuale. dar sa n-o dau in melancolii ca pin' la urma e comedie. :)
umorul a fost de foarte buna calitate cu doar citeva glume de santier iar dialogurile de la absurde si acide pina la suculente si memorabile.
de mult n-am mai asistat la o comedie atit de reusita.
v-o recomand cu tarie. mergeti. vedeti. rideti. aplaudati.

sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Cash in my pocket

ma obsedeaza melodia asta. in sens pozitiv. si clipul mi se pare bestial.
Wiley featuring Daniel Merriweather - Ca$h In My Pocket

cred ca s-ar putea face un remake romanesc in casa poporului si personajele de data aceasta sa fie secretari de stat, ministri, politicieni si functionari etc. cred ca ar deveni un instant hit. si un evergreen. cel putin pentru inca douazeci de ani.
oricum, iata si versurile:
Won’t waste my money
No, i see a new path

Making new money now i got a new laugh (ha)
Music is playing me well, so i ain’t gonna be the one to find a new craft
If it ain’t for you find a new path
If you can’t hack it, better find a new class
Triple Akon gotta find a new pass
Drive me not to do when i’m buying new cars

All i really want is money in my pocket
Cash in my hand yo
Skrilla in my Wallet
All i really want is money in my pocket
Cash in my hand ye
Skrilla in my wallet

A dog gets one he puts away half
So when i get one i’m gonna put away half
I make money slow i make money fast
Then back to the hood so i can have the last laugh
Still laughing cuz i know i’m not a half
When we release we don’t wanna half chart
The IQ is high some of them are half smart
But i do it like Ronson hard days craft

All i really want is money in my pocket
Cash in my hand yo
Skrilla in my Wallet
All i really want is money in my pocket
Cash in my hand ye
Skrilla in my wallet (ye ye ye)
Skrilla in my wallet (ye ye ye)
Skrilla in my wallet (ye ye ye)

All i want is that cheese i’m tryna get that cheddar
Cuz money make the world go round
All i need is that bread with a little bit of a butter
Cuz i really need those pounds
So i counted it once and i put some in my pocket
And counted it twice then i make sure not to drop it
I got a London attitude don’t care
I don’t hear in my head by so many years in family crying out so many tears no way i’m gonna be broke yeah
Got money for the next year next year next year next year and the year after
Rides a marter like Shaun Carter and the Wayne Carter
But next year im gonna step up a gear and go harder
You know me im a master i cause disaster, i cause disaster
Anywhere on earth find money like anywhere i surf
Plus anywhere i lurk the ropes have earned the right to choose any stage anywhere i murk anywhere i am alert
Wanna make a decision, like being back in school doing revision.

All i really want is money in my pocket
Cash in my hand yo
Skrilla in my Wallet
All i really want is money in my pocket
Cash in my hand ye
Skrilla in my wallet

"Daca nu-i stricat...

nu-l repara." spune zicala. se pare ca blogului meu pe care de vreo 2 luni l-am abandonat ii merge mai bine fara interventiile mele. ba mai mult am primit si 2 propuneri de link exchange (in fine una e de la un blog dubioso-penal dar oricum...).

pai in vremurile in care incercam sa postez cit mai original mult abia daca reuseam sa adun vreo 10-15 rataciti dintre care jumatate erau prietenii mei prea buni si politicosi ca sa ma refuze de care ma rugam disperat oricind aveam ocazia sa-mi mai faca o vizita...

da' gata, prea a mers bine de unul singur. m-am intors beibi sa-l stric la loc. :)