miercuri, 19 martie 2008

The Mist (2007) muvii riviu / 0C

pentru explicatii notare vezi aici.

The Mist e regizat de Frank Darabont. Pai in cazu' asta io nu mai vreau sa vad alt regizor care sa se ocupe de vreun alt film facut dupa cartile lui Stephen King. pentru ca mister Darabont a mai regizat si The Green Mile si The Shawshank Redemption si cam astea 3 ar fi singurele care merita vazute. ar mai fi The Shining care nu se pune ca Stanley Kubrick saracu' a murit.
In rest, desi am vazut toate ecranizarile SK, nici unul nu e peste mediocru. Ca fan declarat ce sint le suport oricum dar pentru majoritatea "nevinovata" sint niste prostii.

Mi-a placut mult ca n-au distribuit vreun Tom Cruise, sint numai actori "p-asta din ce film il stiu?".
Povestea in sine e penibilo-ridicolo-incredibila dar tocmai aici e smecheria ca asa sint majoritatea cartilor lui SK, frumusetea vine din modul in care este povestita acea poveste iar in cazul filmului cum este aratata. Si FD o face maiastru, jocul de camera de la un personaj la altul m-a dat pe spate, efectele speciale sint bine integrate, dramatismul nu pare ridicol si incordarea e maxima.
Iar factorul "horror" actioneaza tocmai prin acea stare de tensiune pe care ti-o creaza atmosfera filmului ca la un moment dat mugurica zicea ca "nu mai vrea sa se uite ca nu mai suporta tensiunea".
Si-mi pare tare rau ca nu pot vorbi despre final, dar nu vreau sa-l dezvalui cui n-a vazut inca filmul.

In concluzie, as face o petitie de genu' -Frank Darabont: the only director for Stepthen King adaptations from now to eternity-. Vote now, please!

Niciun comentariu: