miercuri, 25 iunie 2008

Despre pioneze portocalii din cauciuc...

... sau cum incearca unii sa ne bage pe git marfa nevinduta.
Din seria micilor iritari care ne macina viata, astazi episodul in care va dezvalui cum politica de vinzari a super-mega-hyper-marketurilor incearca sa ne perturbe obiceiurile de buni consumatori. Cu mine nu funtioneaza pentru ca sint paranoic si alergic la manipulari dar e enervant si ajung sa-mi scriu pe blog frustrarile.
Sa zicem ca sint mare consumator de un anumit produs. Sa alegem la intimplare pionezele portocalii din cauciuc. Dupa cum toata lumea stie sint mult mai fiabile decit cele roz si mai frumos mirositoare decit cele gri. Si nici nu se rup in 8 ca cele albastre. Intru eu in magazinul preferat, ma uit peste rafturi si bineinteles gasesc pioneze de firma (brand), de la producatorul cel mai bun adica Auch Ltd., in toata gama de culori. Cumpar o cutie cu cele portocalii si ma reped acasa sa mi le infig in cap.
Si acum apar problemele. Dupa 7 zile ramin in pana de pioneze si ma intorc la magazin sa mai cumpar o cutie. Dar ce sa vezi, portocalii nu mai au. Doar roz, albastre si verzi. Desi pericolul de sevraj e mare ma decid sa mai astept citeva zile. Revin si au disparut si cele roz, in continuare nu au adus portocalii. Cu miinile tremurinde rascolesc raftul dar nu gasesc decit albastre si verzi. Mai astept 2 zile. De data aceasta nu mai sint decit cele verzi. Ma tirasc sfirsit spre iesire cu ginduri sumbre pentru administratorul magazinului dar ii mai dau o sansa. Miine, miine sigur vor aduce. Si astazi e miine, si n-au adus! Pentru ca inca mai exista acolo o ultima cutie ratacita de pioneze din cauciuc VERZI.

Morala: Ma pis pe voi mah hipergigateramarketurilor. Ca eu tot nu-mi schimb produsul preferat doar ca sa va vindeti voi stocul. Data viitoare luati mai mult din cel care se vinde cel mai repede. E chiar atit de complicat?

PS: nici o pioneza nu a fost abuzata in cursul scrierii acestui articol.

Un comentariu:

CIP spunea...

:))
Esti pe prafuri?
:p