joi, 21 februarie 2008

Poiana Brasov

n-am mai fost de cind eram copil in poiana si dupa weekendul asta sint entuziasmat si vreau sa fac putina reclama gratuita.
n-o sa vorbesc despre preturi si locuri de parcare ci despre frumusetea locului, recomandari personale si haleala. :D
totul argumentat cu poze. unele facute de mine, altele de Ciprian (caruia nu i-am cerut voie sa le public, sa zica merci ca-i fac reclama sa vada lumea ce mare fotograf de arta e, pe blogul meu cel dichisit si cu catralioane de unici :P)

deci in poiana brasov avem:
- un patinoar in aer liber bine intretinut unde in pauza de jumatate de ora dintre serii chiar se plimba un Zamboni astfel ca fiecare serie, la orice ora ar intra beneficiaza de un patinoar oglinda.

- o pirtie mica pentru pentru incepatori cu tot cu teleschi
- o pirtie mare extraordinara numai buna pentru medii si avansati, lunga, plina de meandre, cu multiple variante care se intretaie, coboara aproape drept sau ocolit, mai abrupte sau mai domoale, o iau prin padure, pe linga cabana Postavaru unde se poate bea un delicios pahar cu vin fiert (sau chiar mai multe ;)) si minca prajitura casei.


de urcat se poate cu telecabina, teleschiul sau cu telegondola iar de coborit pentru cine nu schiaza se poate incerca pe jos e foarte spectaculos, dureaza destul de mult dar nu e solicitant si oricum poti sa iti reincarci bateriile la jumatatea drumului la Postavaru.
si fiind uichend ma asteptam sa ma calc pe picioare cu restul lumii dar n-a fost asa, parca e mai dispersata lumea, poti sa respiri nu ca in predeal.

- kurtos colacs ca-n ardeal.
- Coliba Haiducilor restaurant traditional. mincare buna, grea, romaneasca, fara ifose.

recomand salonul pt nefumatori pt ca e mai luminos, mai liber si de aici si servirea mai rapida. la fumatori parca erai intr-o grota si era si plin ochi. o chestie tipic romaneasca, desi preturile erau rezonabile singurul preparat care sarea din tipar si inca grosolan era ciorba de burta care costa 15 lei! pai daca tot romanu' vine la munte pentru o ciorbita d-asta cum sa nu-l jecmanim noi, "haiducii"?

despre brasov se stie: centrul vechi, biserica neagra si cam atit. e dragut dar putin. sint si citeva locuri pe drumul spre poiana unde poti opri si admira panorama spectaculoasa.


astea ar fi impresiile adunate intr-un weekend. mi-a placut mult si abia astept sa revin, insa numai iarna pe zapada, altfel exista destinatii mult mai interesante.

Niciun comentariu: