marți, 11 martie 2008

Campanie de "sensibilizare" a soferilor

NU mai parcati masinile pe trotuar fara sa lasati loc si pentru pietoni!

ca bucurestean (cred ca e valabil si in alte orase) stiu ca e imposibil pe stradutele inguste sa parchezi masina altfel decit sa o sui partial pe trotuar. preferabil paralel cu strada dar cind nu ai suficient loc o parchezi in unghi.
Asa DA!

dar trebuie sa existe si o limita altfel se ajunge la situatia de jos.
Asa NU!

pe linga enervarea de a face slalom printre masini cind pe trotuar cind pe strada cred ca exista si un pericol real. ca pieton sa fii agatat sau chiar lovit de o masina din cauza nesimtitului care nu ti-a lasat loc sa mergi pe trotuar iar ca sofer poti infunda puscaria sau ramine cu traume psihice tot din cauza aceluiasi imbecil. cum politia nu face nimic pentru rezolvarea genului asta de probleme, cred ca e timpul sa luam chiar noi masuri.
in consecinta m-am tot gindit de vreo saptamina incoa' la o metoda nondistructiva prin care i-am putea sensibiliza pe inconstientii care ne pun in pericol si cred ca am gasit rezolvarea perfecta.
hai sa le lipim pe parbriz chiar pe partea soferului un abtibild de dimensiunea A4 sau A5 pe care se fie scris un mesaj sugestiv. poate fi ceva amuzant: "data viitoare iti pun doua abtibilduri" sau "nu ma forta sa calc pe capota ta ca sa-mi continuu drumul", ori sec: "data viitoare lasa loc de trecere pe trotuar" sau "nu mai parca asa aproape de cladire", fiecare isi poate folosi imaginatia. important este ca astfel, bizonul va fi nevoit sa riciie macar 5 minute la abtibildul ala pina sa poata pleca si data viitoare sau macar a 3-a oara (unii pricep mai greu) va fi mai atent si mai putin grabit sa-si lase masina intr-o pozitie asemanatoare.

abtibilduri albe se gasesc la magazinele de papetarie si nu costa mult.
eu ma duc sa cumpar miine si atunci cind se va intimpla, voi posta aici fotografia cu primul "amendat".

daca esti de acord cu mine atunci fii si tu un participant activ! popularizeaza acest mesaj pe saitul tau, blogul tau, prin mail, avizierul de bloc, birfa cu vecina de la 3 etc...

HAI LA LUPTA CEA MARE!

3 comentarii:

Anonim spunea...

nu esti singur, dar am serioase dubii ca, pana nu se vor implica autoritatile, se poate face ceva. tine de mentalitate, se schimba odata cu generatia, nu de pe o zi pe alta.

http://aciddu.wordpress.com/2008/02/15/daca-nu-parchez-langa-taraba/

Anonim spunea...

O sa ai nevoie de o tona de foi, cam direct proportional cu nesimtirea. Pentru ca unii urangutani n-o sa parcheze ca lumea la a 3a avertizare, ci la a 17a, sau niciodata. Oricum, admirabila idee si astept sa vad pozele

Cristache spunea...

accidu: pai tocmai, pt. ca autoritatile au alte probleme pe cap, ramine sa ne ocupam noi insine :)

locki: asta nu inseamna ca o sa ma plimb pe strazi ca un vigilante in cautarea infractorilor. :D

ehhh, daca s-ar implica mai multa lume ar fi mult mai simplu...