sâmbătă, 8 martie 2008

Restul e Tacere


Ieri seara a fost premiera noului film in regia si scenariul lui Nae Caranfil. Acesta revine dupa o absenta de 6 ani, cel mai recent film al sau fiind "Filantropica".
"Restul e Tăcere" arata (in 5 cuvinte :) ) povestea realizarii primului film romanesc si e o super productie costind in jur de 2,5 milioane de euro.

Deja a fost inscris pe IMDB si a primit 39 de note. Prompti romanii, curios ca are trecut ca an de aparitie 2007...

Exista si trailer:

Acum, parerea mea inainte doar vizionind trailerul este ca se vede unde s-a cheltuit bugetul ala enorm pentru un film romanesc, incintare ca s-a mai facut si altceva decit obisnuitele povesti deprimante (nu ca n-ar avea si astea farmecul lor), de artificialitate in ce priveste realitatea inceputului de secol -totul pare prea lustruit-lucios-scos din cutie- si, din pacate, greu de crezut ca Marius Florea Vizante poate fi credibil in sustinerea unui rol principal de factura asta.

Dar, astea sint doar pareri in baza trailerului. Voi reveni cu amanunte si o cronicuta dupa ce o sa-l vad si sper sincer sa ma fi inselat in legatura cu partile negative.

In dorinta de a incuraja cinematografia romaneasca o sa ma duc sa-l vad la cinema chiar daca va aparea si varianta piratata pe torrente. Asta e o decizie pe care am luat-o acum citiva ani si am respectat-o pina acum. Si o recomand tuturor, deoarece pentru un film romanesc fiecare platitor de bilet la cinema conteaza!

Niciun comentariu: