joi, 3 aprilie 2008

Romania: Stat Politienesc?

Astazi este ziua Z. Va invit sa participati la "flash mob" PRO TEO PETER chiar daca nu v-ati imprimat tricoul . Asadar, în Piaţa Universităţii, în zona din faţa Teatrului Naţional la ora 16.00. Ora de “dezvelit tricourile”: 16.15. Dupa maxim 5 minute in care vom stat imobili fiecare va pleca acasa linistit asa cum a si venit.
O sugestie personala e sa nu aveti la voi nimic "suspect" gen rucsac sau doamne fereste un cutter, pentru a nu da sanse nimanui sa se lege de aceste aspecte.
Dupa intimplarile abuzurile de ieri despre care o sa amintesc mai jos sint chiar nerabdator sa aflu daca traim intr-o tara in care se respecta dreptul la libera exprimare asa cum este consemnat in Constitutia Romanie:
ARTICOLUL 30
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
Intimplarile de ieri sint 2 si amindoua imi miros a abuz si incalcarea constitutiei & drepturilor omului:
Una: aflata din emisinea lui Mircea Badea care a fost sunat in direct din sectia de politie de un barbat care fusese retinut pentru ca se plimba cu bicicleta pe bulevardul Dacia si a fost oprit de un politist care i-a cerut sa arate continutul rucsacului pe care il purta si in mod normal a refuzat asta fara o justificare din partea politistului. Drept care fara alte discutii a fost luat pe sus, perchezitionat si dus la politie. Ce legatura are blv. Dacia cu Casa Poporului sau macar cu acel culoar unic? Numai politistul ne-ar putea spune cum a facut conexiunea.
Doua: aflata din Jurnalul National: Anarhiştii de la Timpuri Noi, anihilaţi ca-n timpurile vechi. Dati clic pe link ca sa cititi intregul articol tragi-comic si penibil despre zelul cu care au fost redusi la tacere niste protestari.

Va ma recomand sa cititi si ce a scris Adrian Cristea in blogul sau.

Intre timp am aflat ca Alin Farcas a fost sunat de un amabil sepepist

Voi reveni cu amanunte despre rezultatul flash mob-ului imediat dupa terminarea lui sau in cazul unui nou abuz, ceva mai tirziu. :D

Un comentariu:

Anonim spunea...

Eu sper ca ... imediat dupa eveniment (flash mob) :)